Transparent facial visors // user's facial expressions are clearly visible // barrier function that minimises the exchange of splashes and droplets // available now

Nieuwe gelaatsschermen om de verspreiding van virussen te beperken

Iserlohn, 04.05.2020. DURABLE, fabrikant van allerhande hulpmiddelen voor de moderne werkplek, heeft een deel van zijn productie aangepast om gelaatsschermen te produceren. Uit het materiaal dat wordt gebruikt voor het produceren van mappen en badges worden er nu ook gelaatsschermen geproduceerd. Deze gelaatsschermen bieden een fysieke barrière die de uitwisseling van spatten en druppels tussen mensen in direct contact tot een minimum beperkt.

Veel essentiële medewerkers, werkzaam in de supermarkten of in de logistieke sector, kunnen van dit product gebruik maken. Nu de economie weer op gang komt, kan het ook gebruikt worden door kappers, kinesisten, winkelpersoneel, leraren en kantoormedewerkers.

Het transparante scherm bedekt de mond, neus en ogen en vormt een barrière die de uitwisseling van spatten en druppels tussen mensen in persoonlijk contact tot een minimum beperkt. Het gezicht van de drager is nog steeds duidelijk zichtbaar waardoor gelaatsuitdrukkingen herkenbaar zijn. Het DURABLE gelaatsscherm is gemaakt van hoogwaardige kunststof en kan volledig worden gedesinfecteerd en hergebruikt.

 

Hoge bescherming en comfort

Het DURABLE gelaatsscherm biedt bescherming zonder beperkingen op te leggen - om dit mogelijk te maken is het vizier uitgerust met speciale voorzieningen.

De heldere kunststof bedampt niet en is anti-reflecterend. Het vizier is voldoende lang om het gezicht te bedekken, maar geeft het hoofd volledige bewegingsvrijheid. Als men niet in de buurt van mensen is, kan het ook opgeklapt worden, bijvoorbeeld bij het werken aan een computer. De hoofdband kan individueel worden aangepast aan de hoofdomtrek van de drager (tussen 53 en 62 cm) en stevig worden vastgezet met behulp van een velcro sluiting. Daarnaast biedt een smal schuimkussen een barrière tegen zweet en zorgt het voor een optimaal draagcomfort.


Download PDF

Download dit persbericht als PDF-bestand
arrow-right-link Download

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Gelaatsscherm
Art.nr.: 3431
Gelaatsscherm
CE-conform vizier om het gezicht te bedekken. Gewatteerde hoofdband, vizier kan worden opengevouwen en gedesinfecteerd.
Vervangschermen voor gelaatsscherm
Art.nr.: 3432
Vervangschermen voor gelaatsscherm
10 vervangfolies voor het gelaatsscherm 3431. Gemakkelijk te bevestigen en te desinfecteren.