13.09.2022

DURABLE presenteert nieuwe werkplekoplossingen op Orgatec 2022

Ergonomische oplossingen zoals biodynamische verlichting, monitorarmen en hybride ondersteuning zoals een tv-trolley. U ontdekt het op de stand van DURABLE tijdens Orgatec in Keulen. De snelle ontwikkeling van de afgelopen twee jaar laat zien hoe snel gewoontes veranderen en hoe snel bestaande vormen van communicatie en werk achterhaald raken. We leven steeds meer in een "phygital" wereld die het digitale en het fysieke combineert.

Dit vraagt om oplossingen die beide gebieden duurzaam combineren en de mens met zijn behoeften en eisen centraal stellen. De Duitse merkfabrikant DURABLE maakt het al jaren tot zijn missie om het leven van morgen actief vorm te geven en baanbrekende oplossingen voor de werkplek te bieden. Onder het motto "Touch solutions - Feel innovation" presenteert DURABLE haar nieuwe producten op Orgatec te Keulen van 25 tot 29 oktober 2022 (hal 8.1, stand A060). De producten omvatten onder andere:

 

Lichtarmaturen: LUCTRA® Mesh met zwermintelligentie

Met LUCTRA® lanceert DURABLE de toekomst van de verlichtingstechnologie. De LUCTRA® VITAWORK® vloerarmaturen kunnen via een mesh-netwerk in groepen worden georganiseerd. De sensor van de armaturen stuurt dan automatisch een gewenst verlichtingsscenario aan.

Wat kan het slimme mesh-netwerk? Het kan bijvoorbeeld spookachtige lichteilanden vermijden wanneer slechts één of enkele medewerkers 's morgens vroeg of 's avonds op kantoor zijn. Zelfs wanneer werkplekken onbezet zijn, stralen de LUCTRA®-armaturen daar dankzij de mesh-sturing automatisch gedimd licht uit wanneer er aan het naburige bureau wordt gewerkt. Harde licht-donkercontrasten tussen gebruikte en lege werkplekken behoren zo tot het verleden. In plaats daarvan ontstaat een helderheidsverloop dat als zeer aangenaam wordt ervaren. Tegelijkertijd wordt het risico op ongevallen verminderd - struikelobjecten zijn duidelijk zichtbaar. Een ander positief effect: de energiekosten kunnen worden gereduceerd, omdat alleen de armaturen die werkelijk nodig zijn licht uitstralen.

 

Monitorbeugels: compleet assortiment, efficiëntie door ergonomie

Volgens een nieuw onderzoek van BITKOM brengen mensen tegenwoordig tien uur per dag voor een beeldscherm door en een groot deel daarvan op het werk. Dit vraagt om een goede lichaamshouding. Een juiste positionering van het beeldscherm bevordert de ergonomie en voorkomt gezondheidsproblemen. Het nieuwe assortiment monitorbeugels van DURABLE is precies voor dit doel ontworpen en dekt met de series PRO, SELECT en SELECT PLUS het hele spectrum van toepassingen.

• Met monitorbeugels PRO krijgen gebruikers een hoogwaardig product dat dankzij zijn tijdloze elegantie een prestigieuze indruk maakt.
Monitorbeugels SELECT en SELECT PLUS zijn een goede keuze overal waar flexibiliteit vereist is, zoals in het thuiskantoor of bij het delen van bureaus.


DURABLE monitorbeugels zijn zeer duurzaam. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende versies - voor één of twee monitoren en een monitor plus tablet, voor tafel- of wandmontage, met arm- of kolombevestiging. De PRO-serie heeft ook het IGR-certificaat ontvangen als "ergonomisch product" en is bekroond met de Iconic Award als "uitzonderlijk goed product" in "uitstekende ontwerpkwaliteit". DURABLE geeft tien jaar garantie op de PRO monitorbeugels, die in Duitsland worden vervaardigd.

 

Mediatrolley COWORKSATION®: meer mobiliteit voor technologie

Digitaal ontmoet analoog: 's ochtends planningssessies in de kantine met extern werkende collega's ; overdag bureauwerk met spontane videoconferenties; 's middags de presentatie van resultaten in de vergaderzaal. Voor iedereen die flexibel en plaatsonafhankelijk werkt en daarbij een beeldscherm gebruikt voor communicatie en presentaties, is de COWORKSATION® van DURABLE een geschikte moderne werkhulp.

De mobiele tv-trolley is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft veel praktische details voor techniek en kabelmanagement. Heeft u lange afstanden te overbruggen in uw bedrijf? Geen probleem. De COWORKSATION® rolt ook in smalle liften, door smalle deuren en op oneffen vloeren - dankzij zijn ruimtebesparende vorm en vier lichtlopende wielen. De DURABLE tv-trolley is bekroond met de German Design Award voor zijn functioneel design.


Download PDF

Download dit persbericht als PDF-bestand
arrow-right-link Download

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Mobiele TV wagen COWORKSATION®
Art.nr.: 3702
Mobiele TV wagen COWORKSATION®
Flexibele mediatrolley voor bv videoconferenties. Met universele VESA bevestiging, geïntegreerd kabelbeheer en compartimenten voor accessoires.
Monitorbeugel PRO met arm voor 1 scherm, bureaubevestiging met klem
Art.nr.: 5083
Monitorbeugel PRO met arm voor 1 scherm, bureaubevestiging met klem
Flexibele monitorbeugel met arm en bureauklem. Eenvoudige positionering van het scherm door de interne gasveer.
Monitorbeugel PRO voor 2 schermen, bureaubevestiging met klem
Art.nr.: 5085
Monitorbeugel PRO voor 2 schermen, bureaubevestiging met klem
Monitorbeugel voor 2 schermen. Met bureauklem. De schermpositie is instelbaar in de hoogte, draaibaar en kantelbaar.