Sociale duurzaamheid bij DURABLE

Een onderneming is slechts zo goed als haar werknemers. Daarom leggen we bij DURABLE de nadruk op de mensen. Wij leggen de nadruk op knowhow, motivatie en teamgeest. Succesvol zakendoen heeft altijd te maken met kennis en kunde. Wij bieden onze werknemers tal van opleidings- en trainingsmogelijkheden. Hiervoor hebben we een intern opleidingssysteem gecreëerd dat individuele ondersteuning beoogt.

Uitstekende opleidingsorganisatie

Jaarlijks verwelkomen we ongeveer 30 stagiairs in 13 verschillende afdelingen. Zo houden we het opleidingsniveau hoog en investeren we duurzaam in onze toekomst. In 2021 werd onze Duitse hoofdzetel door plaatselijke instanties voor het zevende jaar op rij gecertificeerd als "uitstekend opleidingsbedrijf". Het erkent de grote inzet, de hoge tevredenheid en beoordeelt het opleidingssysteem als zeer positief. Het doel is om alle stagiairs na het succesvol afronden van hun opleiding een vaste baan aan te bieden. Maar onze inzet begint al veel eerder: DURABLE heeft via sponsoring een hecht netwerk met plaatselijke scholen opgebouwd en zorgt er zo voor dat potentiële toekomstige werknemers het bedrijf kennen en er belangstelling voor hebben.

Gezinsvriendelijk en flexibel

Wij bij DURABLE hebben er fundamenteel belang bij dat onze werknemers zich zowel in ons bedrijf als in hun privéleven thuis voelen, want in tijden van sectorale en regionale tekorten aan geschoolde arbeidskrachten is het bijzonder belangrijk om gekwalificeerde teamleden in de gezinsfase aan te werven en in het bedrijf te houden. Bij DURABLE genieten onze personeelsleden van uitstekende arbeidsvoorwaarden, een goed werkklimaat en een familiale bedrijfscultuur.

Naast flexibele werktijdmodellen onderhoudt DURABLE de "durable minis", een eigen kinderdagverblijf dat in het hoofdkantoor in Iserlohn is gevestigd. Kinderen worden in het centrum in kleine groepen volgens de nieuwste normen opgevangen tot ze klaar zijn om naar school te gaan. In 2018 overtuigde DURABLE de jury tijdens het certificeringsproces met succes voor zijn activiteiten en verdere planning om de verenigbaarheid van het beroepsleven met het gezinsleven te verbeteren en kreeg het bedrijf opnieuw de titel van "gezinsvriendelijk bedrijf".


Milieuvriendelijke mobiliteit

Als onderneming grijpen wij de kans om individuele beslissingen van onze personeelsleden ten voordele van een duurzame levensstijl te ondersteunen en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu en het klimaat. Om een extra stimulans te bieden voor gezonde lichaamsbeweging en een bijdrage te leveren aan de ontlasting van het wegverkeer, biedt DURABLE alle personeelsleden de mogelijkheid om een "bedrijfsfiets" te leasen. Of het nu gaat om een stadsfiets, toerfiets, mountainbike of racefiets - elk type fiets kan als woon-werkfiets worden gebruikt. Dankzij belastingvoordelen kan tot 40% op de kosten worden bespaard in vergelijking met de aankoop van een fiets.

Met de keuze van ons bedrijfswagenpark hebben we nog een stap gezet in de richting van het verbeteren van onze ecologische voetafdruk. Hybride voertuigen en een elektrische auto zijn beschikbaar voor zakelijke reizen tussen onze vestigingen in Iserlohn en Kamen, maar ook voor ritten naar onze klanten en andere zakenpartners.