Menu

100 jaar DURABLE

Mijlpalen in het succesverhaal

Van de eerste klemmap tot innovatieve moderne werkplekconcepten: DURABLE maakt al 100 jaar indruk met baanbrekende oplossingen

DURABLE - de naam zegt alles. Hoewel deze merknaam pas sinds het begin van de jaren vijftig wordt gebruikt, is het idee erachter al 100 jaar van toepassing. Namelijk toekomstgerichte oplossingen bieden voor uiteenlopende werkplekken, dit door middel van producten van duurzame kwaliteit. Overal ter wereld is de manier waarop we werken de afgelopen 100 jaar sterk veranderd. Het klassieke kantoor met typemachine en carbonpapier behoort net zo goed tot het verleden als het vervoer van goederen in koetsen.

Computers, mobiele apparaten en werkmethodes zoals Kaizen en Agile Working hebben de werkomgeving net zozeer veranderd als de toenemende flexibiliteit in wanneer en waar we werken. Als gevolg daarvan biedt DURABLE tegenwoordig een breed scala aan moderne werkplekproducten voor vele verschillende branches: van tablethouders tot kabelmanagement, van organisatie- tot presentatieconcepten.

 

Een rijke geschiedenis

Vanaf de oprichting in 1920 tot nu waren er regelmatig uitbreidingen van fabrieken, waren er veel productinnovaties en ging DURABLE internationaal: Lees alles over onze geschiedenis >>

Goede internationale positionering

 

DURABLE verkoopt zijn producten in meer dan 80 landen, onder andere via 12 dochterondernemingen. Daarnaast zijn er ook vertegenwoordigers en samenwerkingen met verkoopdistributeurs in andere landen.

Overzicht van alle dochterondernemingen >>

 

 

Milieuvriendelijk beheer

Milieuvriendelijke bedrijfsvoering is belangrijker dan ooit en maakt voor DURABLE primair deel uit van het moderne bedrijfsleven. Het elektriciteitsverbruik beperken, de interne afvalverwerking optimaliseren en CO2-uitstoot verminderen zijn voorbeelden van milieuvriendelijke maatregelen die de laatste jaren werden genomen. Bovendien is er een specifiek Blauwe Engel assortiment dat voldoet aan bijzondere eisen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Meer info over Blauwe Engel >>

Uitstekende productinnovaties:

Archiveren zonder te perforeren: De eerste klemmap rolt in 1959 van de band. In totaal zijn er sindsdien 500 miljoen Duraclip® klemmappen verkocht.

Duurzame zichtpaneelsystemen met een speciale DURABLE garantie: steeds voorzien van innovatieve eigenschappen.

In 2009 brengt DURABLE een flexibel presentatiekader op de markt. DURAFRAME® wordt in bijna elke sector gebruikt en heeft nog een sterk groeipotentieel.

In 2012 lanceert DURABLE een stijlvol, meermaals bekroond organisatieproduct, de VARICOLOR® ladebox.  Het assortiment wordt nog steeds uitgebreid.

De laatste nieuwe ontwikkelingen van DURABLE tonen het gevoel voor moderne werktrends:

Het TABLET HOLDER assortiment maakt efficiënt werken en presenteren met tablets mogelijk.

De CAVOLINE® kabelmanagementaccessoires organiseren rommelige kabels op kantoor en thuis.

De QUADRO® multifunctionele trolleys zijn veelzijdig inzetbaar en beschikken over stijlvolle elegantie in trendy kleuren.

De monitor beugels van DURABLE bieden een flexibele en plaats besparende oplossing voor ergonomische werkplekken.

Het verlichtingsmerk LUCTRA®

 

 

In 2015 begeeft DURABLE zich met LUCTRA® in een nieuw segment van kantoorverlichting. De bureau- en vloerarmaturen zorgen voor goed werklicht op kantoor of thuis. Op basis van wetenschappelijk onderbouwde studies ondersteunen deze biodynamische LED-lampen het positieve effect van licht op de mens (Human Centric Lighting).

Meer over LUCTRA® >>