Menu

RFID BESCHERMING

Bescherm uw kaarten tegen gegevensdiefstal met onze gecertificeerde producten.

HET NUT VAN RFID BESCHERMING

Meer info  >>

Veelgestelde vragen omtrent RFID & NFC

Veelgestelde vragen >>

 

 

DE PRODUCTEN VAN DURABLE

RFID hoezen en kaarthouders >>

HET NUT VAN RFID BESCHERMING

Contactloos betalen is steeds populairder en een van de voorbeelden waarbij gebruik wordt gemaakt van RFID-of NFC-systemen. Met deze systemen is het mogelijk om vertrouwelijke gegevens op kredietkaarten, identiteitspassen, ziekteverzekeringskaarten (opgeslaan op een geïntegreerde RFID chip) in te lezen. Het gevaar hiervan is dat deze vertrouwelijke gegevens makkelijk kunnen worden ingelezen door andere toestellen, zoals bijvoorbeeld smartphones waarop een specifieke app is geïnstalleerd. Met de RFID SECURE producten van DURABLE beschermt u uw kaarten en uzelf tegen deze onrechtmatige praktijk. Onze producten bieden bescherming bij een frequentie van 13,56 MHz. 

VEELGESTELDE VRAGEN

Veelgestelde vragen en antwoorden over de werking van RFID en NFC systemen. 


Hoe werkt RFID ? 
RFID (radio frequency identification) is de technische term voor een systeem dat bestaat uit een transponder waarin gegevens elektronisch worden opgeslagen en een apart lezersapparaat dat in staat is om genoemde gegevens te ontvangen. Op deze manier kunnen persoonlijke informatie- en accountgegevens worden opgeslagen op bankkaarten en extern worden ingelezen d.m.v. een inleesapparaat met elektromagnetische golven – ook sommige smartphones kunnen fungeren als inleesapparaat. 

Hoe werkt NFC ?
NFC (Near Field Communication ) technologie is een internationale standaard voor contactloze gegevensuitwisseling over korte afstanden d.m.v. radiogolven. Bijvoorbeeld, kan de uitwisseling van gegevens tussen een kredietkaart en een automatisch afhandelingsapparaat zorgen voor contactloze betalingen zonder cash geld. 

Waar wordt RFID gebruikt ?
In bankkaarten, persoonlijke identiteitskaarten, paspoorten, rijbewijzen, maar ook in klant- en bonuskaarten, verzekeringskaarten en andere ID-kaarten. Dankzij de snelle uitwisseling van informatie, wordt RFID ook vaak gebruikt voor toegangscontrole en tijdregistratie. 

Hoe herken ik kaarten met RFID of NFC codering?
De gebruikte symbolen op kredietkaarten zijn afhankelijk van de leverancier. In sommige gevallen kan info worden verkregen bij de desbetreffende bank. Bij de meest recente identiteitskaarten bevindt de RFID-chip zich in de rechterbovenhoek, bij paspoorten in de hoes.  

Hoe werken RFID blokkades ? 
RFID SECURE producten blokkeren de radiogolven waarmee opgeslagen gegevens ingelezen worden. Daardoor is het externe apparaat niet in staat om de persoonlijke gegevens in te lezen.

RFID BESCHERMING VAN DURABLE

RFID PRODUCTEN VOOR BANK- EN KREDIETKAARTEN

De hoes en het etui beschermen kaarten in kredietkaartformaat tegen het ongeoorloofd inlezen van gegevens bij een frequentie van 13,56 MHz.  Dankzij de TÜV-certificering staan de producten garant voor een betrouwbare bescherming van uw gegevens.

RFID PRODUCTEN VOOR ID- EN TOEGANGSKAARTEN

RFID-systemen worden ook vaak gebruikt voor persoonlijke identificatie bij toegangscontrole en tijdregistratiesystemen. De kaarthouders voor 1 of 2 kaarten zijn ook TÜV gecertificeerd en bieden RFID-bescherming bij een frequentie van 13.56 MHz.

TÜV-CERTIFICATIE VOOR EEN BETROUWBARE RFID BESCHERMING

Alle producten van het RFID gamma van DURABLE zijn getest door SGS TÜV Saarland Forster GmbH op de commercieel gebruikte frequentie van 13,56 MHz.

Door gebruik van onze RFID hoezen, etuis en kaarthouders beschermt u uw gegevens optimaal tegen niet-geautoriseerd inlezen.