Menu

EEN VEILIG MAGAZIJN

"Hé, pas toch eens op!"

Stel je eens voor: gangen vol met hoog gestapelde paletten. De ene nog zwaarder dan de andere. In de ene gang zie je personeel en klanten lopen terwijl je in de andere gang iemand ziet rondrijden met een heftruck. Iedereen lijkt te weten wat ze doen en zijn daardoor soms minder aandachtig in hun omgeving. Nochtans schuilt het gevaar achter elke hoek! Een ongeluk met een zwaar voertuig, iemand die uitglijdt over een vloeistof of struikelt over een onnodige verhoging, vallende objecten, iemand die bekneld geraakt, blootstelling aan schadelijke stoffen en ga maar verder.

Of je nu de eerste keer het magazijn bezoekt of daar al 20 jaar in werkt, je moet je bewust zijn van de verschillende gevaren en weten waar je voorzichtig moet zijn. Weten waar je mag komen als werknemer of als bezoeker, en weten waar je extra voorzichtig moet zijn.

Zones afbakenen

Zorg dat het magazijn is ingedeeld in verschillende zones. Niet alleen de zones waar de paletten mogen staan, maar baken ook de paden af die het personeel en/of bezoekers mogen gebruiken. Zo weet iedereen welke routes er beschikbaar zijn om zich op een veilige manier door het magazijn te begeven.

Klik hier om de zones af te baken.

Maak gebruik van extra veiligheidsstickers

Vaak is zones afbakenen niet voldoende om de veiligheid van de werknemers en bezoekers te garanderen. Extra informatie kan nodig zijn om in het magazijn te wijzen op het gebruik van veiligheidsschoenen, gehoorbescherming of een veiligheidsvest. Plaatsen waar vorkliften aanwezig zijn worden ook best aangeduid alsook zones die verboden zijn voor toegang.

Klik hier om mogelijke oplossingen hiervoor te bekijken.

Magazijn op orde en productinformatie up-to-date houden

De goederen die zijn opgeslagen in een magazijn zijn tijdelijk. Vaak worden paletten verplaatst of wordt de productinformatie gewijzigd en is dit in het systeem te vinden. Maar als je door de gangen loopt, op zoek naar een product, dan is een duidelijke productinformatie een grote hulp. Daar kunnen labels je een grote dienst bewijzen. Ook wanneer deze labels vaak worden vervangen, denk maar aan producten met een houdbaarheidsdatum, dan kunnen logistieke hoezen hulp bieden. Deze zijn er is alle soorten en maten. Grote, kleine, magnetische en zelfklevende.

Klik hier en ga op zoek naar de beste logistieke hoezen voor jouw magazijn.

Eigen informatie en veiligheidswaarschuwingen ophangen

Niet elk magazijn is hetzelfde. Soms is er nood aan extra informatie of extra veiligheidswaarschuwingen. Deze worden vaak zelf gemaakt en opgehangen. Maak hiervoor gebruik van een zelfklevend informatiekader met gekleurde rand om ook deze boodschappen te laten opvallen op een zichtbare plaats. 

Klik hier en vindt het gepaste informatiekader voor uw magazijn.

Het kan ook zijn dat er gebruik gemaakt wordt van magneetborden of metalen oppervlakken. Ook hier kunnen informatiekaders helpen om professioneel informatie te presenteren. Maak gebruik van kaders in verschillende kleuren om bepaalde informatie, die belangrijk is voor werknemers of bezoeker, meer te doen opvallen.

Klik hier voor de magnetische informatiekaders.

Toch nog niet gevonden wat u zocht?

Download één van onze catalogi:

PDF Identificatiesystemen (voor magazijnen) 

PDF Informatiekaders

PDF Vloermarkeringen

 

Hebt u nog vragen?

Aarzel dan niet om deze te stellen. U kan ons bereiken via 

- e-mail;

- ons contactformulier;

- of via telefoon op het nummer +31 416 543 543