Menu

DUIDELIJKE MARKERINGEN BEVORDEREN DE VEILIGHEID EN DE EFFICIENTIE

Ben je je bewust van de gevaren in een magazijn?

Stel je voor: gangen met hoog gestapelde paletten. In de ene gang loopt personeel (en eventueel klanten), terwijl in de andere gang iemand rondrijdt met een heftruck. Iedereen lijkt te weten wat ze doen en zijn daardoor soms minder aandachtig voor andere factoren.

 Of je nu de eerste keer het magazijn bezoekt of daar al 20 jaar werkt, je moet je bewust zijn van de mogelijke gevaren. Iedereen moet perfect weten waar extra voorzichtigheid geboden is én waar je wel of niet mag komen.

Zones afbakenen

Deel het magazijn in zones in: palletzones, wandelpaden, verboden zones, heftruckzones,… Hiervoor kan je gebruik maken van vloerstickers in de vorm van stippen, strepen, voeten,…

 Met vormstickers kan je duidelijk verschillende zones aanduiden. 

Extra veiligheidsstickers aanbrengen

Enkel zones afbakenen is niet voldoende, je moet de zones ook benoemen. Definieer heftruckzones of zones die verboden zijn voor toegang. Bovendien kan je wijzen op het gebruik van veiligheidsschoenen, gehoorbescherming of een veiligheidsvest.

 Veiligheidsstickers zijn extra groot voor een duidelijke zichtbaarheid. 

Met een uitgekiende combinatie van al deze vloerstickers weet iedereen welke routes er beschikbaar zijn om zich op een veilige manier door het magazijn te begeven. Met vloermarkeringstapes kan je ook langere stukken snel markeren. 

Stockageplaatsen benoemen

Als je door het magazijn loopt, op zoek naar een product, dan zijn duidelijke labels met productinformatie een grote hulp. Opdat deze labels niet snel zouden beschadigen kan je ze voorzien van een hoes.

Logistieke hoezen zijn er in alle soorten en maten, magnetisch of zelfklevend. Gemakkelijk te personaliseren. 

Belangrijke informatie en veiligheidswaarschuwingen ophangen

Niet elk magazijn is hetzelfde. Soms is er nood aan extra informatie of extra veiligheidswaarschuwingen. Je kan deze documenten zelf maken of online templates zoeken.

Om de nodige aandacht te trekken naar deze documenten kan je gebruik maken van een zelfklevend of magnetisch informatiekader met gekleurde rand. 

Voor whiteborden of metalen oppervlakken kan je gebruik maken van informatiekaders met magnetische bevestiging. Voor alle andere effen en stofvrije ondergronden kan je gebruik maken van informatiekaders met zelfklevende bevestiging.  

Toch nog niet gevonden wat u zocht?

Download één van onze catalogi:

PDF Identificatiesystemen (voor magazijnen) 

PDF Informatiekaders

PDF Vloermarkeringen

 

Hebt u nog vragen?

Aarzel dan niet om deze te stellen. U kan ons bereiken via 

- e-mail;

- ons contactformulier;

- of via telefoon op het nummer +31 416 543 543